Askeri Tekstil Sektöründe Üretimin Zorlukları

Yaklaşık 50 yıldır faaliyetlerde bulunduğumuz asker kıyafeti üretimi sektöründe birçok zorlukla karşılaşmaktayız. Bu makalemizde sizlere bu zorluklardan bahsetmek istiyoruz.

Asker kıyafetinin üretimi, diğer kıyafetlerin üretimlerine göre daha farklı özelliklere ve zorluklara sahiptir. Bunun nedeni ise askerler için üretilen kıyafetlerin herkes tarafından kullanılabilen kıyafetler olmaması ve çeşitli kurallara göre üretilmesidir. Resmi yönetmelikler tarafından belirlenen şartlara göre üretilmesi gereken kıyafetlerin, oldukça zorlu üretim şartlarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Belirlenen şartlara göre asker kıyafetlerinin kopma oranları, renk solması oranları yalnızca %1 oranlarında olmalıdır. Biz üreticiler için çoğu zaman bu oranı yakalamak oldukça zor olmaktadır.

Tabii ki zorluklar yalnızca bununla da sınırlı olmamaktadır, diğer kıyafet üreticilerinde kıyafetin kumaş ağırlığı, yıkamalarda ki çekme oranları, yüksek kalite veya anti bakteriyel yapı çok fazla önem arz etmeyebilir. Sektörde uygun fiyatlı ürünlerinde ortaya çıkabilmesi için çoğu zaman bu durumlar gözardı edilebilmektedir. Fakat asker kıyafetlerinde tüm etkenler, kıyafetlerin işlevleri açısından son derece önemli olmaktadır. Herhangi bir şartnamenin gözardı edilmesi, askeri personellerin görevlerinde ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle her askeri üniforma üreticisi için şartnamelere uyulmaya dikkat edilmelidir.

Raff Military Textile, her zorluğa rağmen ürettiği tüm asker üniformalarda gerekli olan haslıkları yakalayabilmiş bir firmadır. Bununla birlikte hem yüksek kalite hem de uygun fiyatları müşterilerine sunmaktadır. Üretimde karşılaşılan zorluklar dışında, bir de satış esnasında yaşanan zorluklar bulunmaktadır. Bahsedeceğimiz bu durum belki de sektörümüzün en büyük sorunlarından bir tanesidir. Bu durum ise askeri ürünlere ihtiyacı olmayan ve askeri personel olmayıp yani sivil olan kişilerin tedarik etmeye çalışmasıdır.

Bu durum biz tekstil firmaları için oldukça tehlikelidir çünkü sektörde bulunma amacımız, askeri personellerin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Askeri alanda görev yapmayan bir kişinin bu kıyafetleri farklı bir amaçla kullanmasını asla istememekteyiz. Bu nedenle müşterilerimizi yakından tanıyıp resmi kurum ve kuruluşlar için ürünlerimizi sunmaya oldukça dikkat etmekteyiz. Müşterilerimiz ve askeri personellere işimizde her zaman önem vermekteyiz. Sizlere en iyi hizmeti sunmak için yönetmeliklere uymaya ve zorluklara göğüs germeye hiç durmadan devam edeceğiz.